Aprašymas
Dar senovės Romoje žagrenis (arba kitaip sumac) buvo naudojamas vietoje citrinos arba acto, nes suteikia patiekalams malonią rūgštelę ir rausvą spalvą. Taip pat žagrenis naudojamas marinuoti mėsai, žuviai, paukštienai. Dažnai šiuo prieskoniu skaninamas plovas ir kiti ryžių patiekalai. Salotoms žagrenis priduoda gaivų skonį, juo skaninami aštrūs padažai.
Žagrenis, sumaišytas su natūraliu jogurtu - puikus padažas šašlykams arba kebabams. Jis gerai papildo humuso skonį. Sumaišytas su svogūno žiedais - skanus užkandis, o tiesiog pabarsčius ant sumuštinių suteikia jiems naują gaivią natą.
Kiaulienai tinka žagrenis sumaišytas su juodaisiais pipirais ir kmynais, o avienai skaninti rekomenduojame žagrenį maišyti su kuminu.