Aprašymas
VISO KIAUŠINIO MILTELIAI
Viso kiaušinio milteliai yra natūralus produktas, be jokių papildomų priedų, gaminamas tik iš šviežių vištų kiaušinių.
Kiaušinių milteliai išlaiko visas naudingas kiaušinių savybes ir medžiagas, be to, yra saugūs vartojimui salmoneliozės atžvilgiu ir turi žymiai ilgesnį vartojimo terminą.
Kilmės šalis: Slovakija
Geriausi iki: 14 11 2025
KUR NAUDOTI KIAUŠINIŲ MILTELIUS
Kiaušinių miltelius galima naudoti visiems patiekalams, į kurių sudėtį įeina kiaušiniai.
Dėl geresnio putojimo ir gebėjimo gerai sulaikyti cukrų kiaušinių milteliai naudojami gaminant kremus, morengus, putas, sufle, desertus, pyragus.
KAIP NAUDOTI KIAUŠINIŲ MILTELIUS
- persijoti reikiamą kiekį miltelių
- įpilti šiek tiek šilto (30° - 35°C) vandens ir kruopščiai išmaišyti
- sumaišyti su likusiu vandens arba pieno kiekiu
- palikti išbrinkti 20- 30 min.
- praskiestus kiaušinių miltelius sunaudoti iš karto
KOKIU SANTYKIU NAUDOTI KIAUŠINIŲ MILTELIUS
- 100 g kiaušinių miltelių atitinka 9 vidutinio dydžio vištų kiaušinius
- 100 g kiaušinių miltelių + 300 g vandens (pieno) = 9 kiaušiniai
- 10 g kiaušinių miltelių + 30 g vandens (pieno) = 1 kiaušinis
MAISTINĖ IR ENERGETINĖ 100 g VERTĖ:
2297 KJ/552 kcal, baltymai - 46 g, riebalai - 39 g, iš jų sočiųjų riebalų rūgščių - 13 g, angliavandeniai - 4 g, iš jų cukrų - 0,2 g, druska - 1,25 g