Paprastai ir greitai paruošiami skanūs sausainukai - meduoliukai. Kadangi tešloje nedaug cukraus, kepinukai gaunasi ne per saldūs ir šokoladinė glazūra jiems labai tinka.
70 g cukraus (galima naudoti rudą cukrų)
1 kiaušinis
50 ml aliejaus
~ 350 g miltų
0,5 a.š. sodos
250 g varškės
2 a.š. vanilinio cukraus su natūralia vanile
Glazūrai:
50 g baltojo šokolado diskeliais
50 g pieninio arba juodojo šokolado diskeliais
- Kiaušinį, varškę, cukrų ir vanilės ekstraktą suplakti mikseriu arba blenderiu iki vientisos masės.
- Supilti aliejų ir sodą, vėl gerai išmaišyti.
- Miltus persijoti ir suberti dalimis. Miltų gali prireikti šiek tiek mažiau arba daugiau - priklausomai nuo kiaušinio dydžio ir varškės konsistencijos. Turi gautis elastinga, prie rankų nelimpanti tešla.
- Padalinti tešlą į 4 dalis, iš kiekvienos iškočioti virvelę ir supjaustyti 1 cm storio griežinėliais.
- Kiekvieną griežinėlį lengvai paspausti ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. (Meduoliukai kepdami auga tiek į aukštį, tiek į plotį.) Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol meduoliukai taps gražiai auksinės spalvos.
- Kol iškepę meduoliukai aušta, karšto vandens vonelėje arba mikrobangėje ištirpdyti šokolado diskelius. Tuomet aplieti kepinukus ir palaukti, kol sustings šokoladas.
SKANAUS!