Trys priežastys išsikepti TAMSIĄ DUONĄ SU MIEŽINIU SALYKU:
1. Labai paprastas duonos receptas ir be problemų išsikeps net ir tie, kas niekada nekepė duonos namuose.
2. Švelnus, vos saldokas miežinio salyklo skonis ir purus duonos minkštimas - šitas derinys sužavės visus.
3. Šviežiai iškepta naminė duona - kas gali būti geriau!
TAMSI DUONA SU MIEŽINIU SALYKLU
JUMS REIKĖS:
280 ml šilto vandens
160 g ruginių miltų
260 g kvietinių miltų
1 v.š. miežinio salyklo ekstrakto
1 v.š. cukraus
2 a.š. sausų mielių
1,5 a.š. druskos
žiupsnelio sezamų sėklų duonai apibarstyti
Kepimui rekomenduojame naudoti medines kepimo formeles.
KAIP KEPTI:
- Ruginius ir kvietinius miltus sumaišyti su sausomis mielėmis ir persijoti. Įmaišyti druską ir cukrų.
- Šiltame vandenyje išmaišyti miežinio salyklo ekstraktą ir dalimis supilti į miltus. Tešlą minkyti apie 10 minučių kol taps vientisa ir lygi.
- Sudėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti švariu rankšluosčiu ir padėti šiltai, kol tešla dvigubai padidės.
- Kai tešla gerai iškyla, ją lengvai perminkyti ir suformuoti kepalėlius. Galima kepti vieną didelį arba kelis mažesnius duonos kepalėlius. Suformuotus kepalėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotas kepimo formas, ir vėl, pridengus, kildinti apie 40 min.
- Orkaitę įkaitinti iki 190°C. Tešlos kepalėlius aptepti šiltu vandeniu arba pienu, apibarstyti sezamų sėklytėmis ir kepti 20-30 min. Jei kepaliukai nedideli, užteks 20 minučių, jei kepamas vienas kepalas – apie 30 minučių.
- Iškepusią duoną išimti iš kepimo formos, ataušinti ant grotelių.
Skanaus!
Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:
MIEŽIŲ SALYKLO EKSTRAKTAS:
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje: