Greitai paruošiami skanūs sausainukai. Be to, sezamo sėklos turi daug kalcio, todėl dar ir naudingi!
SEZAMŲ
SAUSAINIAI
160 g sezamo sėklų (galima sumaišyti juodus ir baltus sezamus – bus ne tik skanu, bet ir gražu!)
120 g cukraus
70 g miltų
1 kiaušinis
60 g minkšto sviesto
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. citrinos sulčių
0,5 a.š. druskos
Keli lašeliai vanilės ekstrakto
1. Atskirame inde
sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
2. Kitame inde iki
purios masės išplakti sviestą ir cukrų. Į gautą masę supilti citrinos sultis ir
vanilės ekstraktą, įmušti kiaušinį ir trumpai viską dar kartą išplakti.
3. Toliau maišant
dalimis suberti miltus.
4. Į tešlą suberti
sezamo sėklas ir atsargiai išmaišyti šaukštu.
5. Iš anksto
įkaitinti orkaitę iki 180°C. Paruoštą tešlą šlapiu šaukšteliu dėti ant kepimo
popieriumi išklotos skardos, paliekant tarp sausainių didesnius tarpus.
6. Kepimo laikas,
priklausomai nuo orkaitės savybių – 8-15 min. Sausainiai būna iškepę, kai tampa
gelsvos spalvos, o krašteliai vos vos paruoduoja (dėmesio – stebėkite sausainius kepimo metu, nes sezamo
sėklos labai greitai pridega).
7. Iškepusius sausainius palikti skardoje, kol atauš ir taps kieti ir trapūs.
SKANAUS!
Recepte panaudoti produktai, kuriuos galite įsigyti šioje e-parduotuvėje: