Vištienos patiekalai - tai visada greita ir skanu! Rekomenduojame ypač nesudėtingą receptą - PIENE TROŠKINTA VIŠTIENA.
Pasiruošimui
užtruksite tik 15 min. , kol vištiena keps - galėsite pasiruošti salotas ar
garnyrą, gražiai padengti stalą arba tiesiog paskaityti knygą :) O kai viskas
bus gatava, galėsite mėgautis švelnaus skonio sultinga kepta vištiena.
Būtinai
išbandykite šį kepimo būdą!
PIENE TROŠKINTA VIŠTIENA
0,4 l pieno
2 svogūnai
1 česnako galvutė
1 citrina
2 a.š. paukštienos prieskonių su medumi, druskos pagal skonį
šiek tiek aliejaus kepimo formai ištepti
-
Vištienos ketvirčius įtrinti prieskoniais,
druska ir palikti marinuotis bent pusvalandžiui. Galima tai atlikti ir iš
vakaro – kuo ilgiau vištiena marinuosis, tuo geriau atsiskleis prieskonių
skonis.
-
Kepimo formą ištepti aliejumi, sudėti į ją
vištienos ketvirčius. Į pieną galima įberti šiek tiek druskos ir pipirų arba
prieskonių mišinio „Sviestelis“.
-
Svogūnų pilnai lupti nereikia – užteks tik
nuimti viršutinį sluoksnį ir supjaustyti stambiai (ketvirčiais). Citriną
supjaustyti griežinėliais. Česnaką padalinti skiltelėmis ir taip pat nelupti.
-
Svogūnų ketvirčius, česnakų skilteles ir
citrinos griežinėlius išdėlioti kepimo formoje tarp vištienos dalių.
-
Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir kepti vištieną
apie 30 min. Tada ištraukus palaistyti susidariusiu padažu ir kepti dar 15 – 20
min., kartais aplaistant, kol gražiai vištienos gabalėliai gražiai apskrus.
-
Patiekti su daržovėmis ar mėgstamu garnyru.
SKANAUS!