Puikaus
sodraus skonio, tirštas ir labai paprastai pagaminamas pomidorų padažas tiks prie mėsos,
žuvies, spagečių, daržovių, sriubų.
Aštrumą kiekvienas gali pasirinkti pagal
save, dėti daugiau ar mažiau aitriųjų paprikų. O jei išvis be jų, tuomet
padažas tiks netgi vaikučiams.
TIRŠTAS NAMINIS POMIDORŲ PADAŽAS
1kg obuolių
0,3 kg saldžiųjų paprikų
3 salierų stiebai
3 svogūnai
3 morkos
5 skiltelės česnako
100 g cukraus
100 ml acto
2 – 3 v.š. druskos
4 a.š. agaro
Prieskoniai:
2 v.š. maltų saldžiųjų paprikų
0,5 a.š. juodųjų pipirų
2 v.š. garstyčių grūdelių
sauja raugerškio uogų
mažas žiupsnelis gvazdikėlių
maltų aitriųjų paprikų pagal skonį.
-
Visas daržoves sumalti kokteiliniu smulkintuvu.
Arba sumalti mėsmale, susmulkinti daržovių pjaustykle ar tiesiog stambiai
sutarkuoti.
-
Sudėti į puodą ir pamaišant virti 40 min.
-
Suberti cukrų, druską, prieskonius, supilti actą
ir dar pavirti 20 min. Paragauti, prieskoniais išlyginti skonį.
-
Suberti agar agaro miltelius, gerai išmaišyti,
užvirti ir pavirti dar 5 min.
-
Tiesiog puode viską dar kartą susmulkinti
rankiniu smulkintuvu (blenderiu) ir išpilstyti į stiklainius.
Padažą, išpilstytą į sterilizuotus stiklainius galima saugoti be šaldytuvo. O jei stiklainiai nesterilizuoti, tuomet geriau laikyti šaldytuve arba, ilgesniam laikui, šaldymo kameroje.
Skanaus!
Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:
AGARAS:
https://www.delona.lt/agar-agaras
MALTOS SALDŽIOSIOS PAPRIKOS:
https://www.delona.lt/saldziosios-raudonosios-paprikos
MALTI JUODIEJI PIPIRAI "EXTRA":
https://www.delona.lt/juodieji-pipirai
mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje:
MALTI JUODIEJI PIPIRAI "EXTRA":
GARSTYČIŲ GRŪDELIAI:
https://www.delona.lt/baltosios-garstycios-zirneliais
RAUGERŠKIŲ UOGOS:
https://www.delona.lt/raugerskiai-barbarisai
GVAZDIKĖLIAI:
https://www.delona.lt/gvazdikeliai
GVAZDIKĖLIAI: