Keksiukai - puikus pasirinkimas ne tik savaitgalį, bet ir paprastą dieną. Pirma - tai labai greita ir paprasta, antra - galima sugalvoti begalę skonių ir variantų.
Šis keksiukų receptas ypatingas tuo, kad jame naudojama persipaninė pasta suteikia kepiniams svaiginantį marcipanų skonį ir aromatą.
Juos tikrai verta išbandyti!
MARCIPANŲ SKONIO KEKSIUKAI
125 g kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
125 g minkšto sviesto
90 g cukraus + 10 g vanilinio cukraus arba cukraus su natūralia vanile
2 kiaušiniai
2 v.š. pieno
1 v.š. (apie 50 g) persipaninės pastos kepimui
1. Sviestą išplakti su cukrumi ir toliau plakant įmušti po vieną kiaušinius.
2. Persijoti miltus su kepimo milteliais (tai daryti nebūtina, bet jei padarysite - keksiukai bus ypač purūs) ir įmaišyti į sviesto masę.
3. Į tešlą supilti pieną ir įdėti persipaninę pastą, išmaišyti iki vientisos masės.
4. Paruoštą tešlą sudėti į keksiukų kepimo formeles ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Recepte naudojami produktai, kuriuos galite įsigyti mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba nusipirkti DELONA parduotuvėse Vilniuje: