Mėgstate ant duonos riekės užsitepti gardaus lydyto sūrio? Puiku! Tuomet jums patiks ir šis LYDYTO SŪRIO RECEPTAS.
Sūrio skonis labai priklauso nuo to, kokie prieskoniai bus naudojami. Todėl keičiant įvairius pagardus, turėsite skirtingų skonių užkandį.
Lydytui sūriui gardinti rekomenduojame naudoti ne šviežas žoleles, o džiovintus prieskonius ir jų mišinius, nes jų skonis atsiskleidža labiau, nei žalumynų.
Būtinai įberkite žiupsnelį ciberžolės: ji ne tik suteiks sūriui malonų skonį, bet ir nudažys jį skaisčiai geltona spalva.
LYDYTAS SŪRIS IŠ VARŠKĖS
400 g varškės
1 kiaušinis
50 g kambario temperatūros sviesto
1 a.š. sodos
duskos pagal skonį
prieskoniai (pasirinkite kurį nors vieną variantą arba miksuokite savo nuožiūra): ciberžolė, bazilikai, krapų viršūnėlės, kajano pipirai (mėgstantiems aštriau), prieskonių mišiniai "Sviestelis", "Mozarela Tomate", "Arabiškas", "Paryžietiškas", mišinys su alyvuogėmis.
- Varškę, kiaušinį, sviestą ir sodą sumalti blenderiu iki vientisos masės.
- Gautą masę sudėti į puodą ir maišant kaitinti ant mažos ugnies. Kai varškė ims lydytis, suberti prieskonius ir druską.
- Ilgai kaitinti nereikia: kai tik pasirodo pirmieji užvirimo požymiai (burbulai), puodą nuimti nuo ugnies ir sūrį perpilti į indą, kuriame jis bus laikomas. Atšaldyti šaldytuve.
- Jei norite ne minkšto tepamo sūrio, o kietesnio, pjaustomo riekelėmis, pakaitinkite keliomis akimirkomis ilgiau.