Kepti ridikėliai - ne tik geras dietinis užkandis, bet ir fantastiškas, nekaloringas garnyras prie mėsos, žuvies ir pan. Labai maloni tekstūra - ridikėliai gaunasi minkšti, bet neištežę, netgi lengvai traškūs, kažkuo primena pirmąsias šviežias bulvytes.
Skonis beveik visiškai priklauso nuo naudojamų prieskonių, todėl galima naudoti pačius įvairiausius, savo mėgstamus prieskonius. Tiks bulvių prieskoniai, įvairios žolytės ir jų mišiniai. Netgi kokie lengvai egzotiniai, pvz. mišinys Garam Masala visai įdomiai sužaistų. Norisi aštriau - galima pabandyti su čiliukais. Dietiniam variantui tiks "Lieknėjimo" prieskoniai.
Bandykit, eksperimentuokit, ragaukit - tikrai skanu!
KEPTI RIDIKĖLIAI
(vienai porcijai reikia daugmaž 2-3 gerų saujų ridikėlių)
ridikėliai
pora lašų aliejaus
prieskoniai
- Ridikėlius nuplauti, nusausinti, nupjauti uodegiukus. Mažesnius palikti kaip yra, vidutinius perpjauti pusiau, didesnius į keturias dalis.
- Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti porą lašų aliejaus, suberti ridikėlius. Maišant kepti 5-7 min., kepant ragauti, kad neperkeptų. Į kepimo pabaigą suberti prieskonius.
SKANAUS!
Visus recepte minimus prieskonius rasite mūsų e-parduotuvėje WWW.DELONA.LT