Aprašymas
Nesmulkinti jūros kopūstai (lot. LAMINARIA JAPONICA)
Jodo dalis sausame produkte - 0,07%.
Kilmės šalis: Kinija
Jūros kopūstai dar vadinami jūros dumbliais arba tiesiog laminarija.
Pati didžiausia jūros dumblių nauda - tai juose esantis jodas. Ir ypač nuostabu tai, kad naudingos jūros kopūstų savybės išlieka apdirbant juos bet kokiu kulinariniu būdu! Todėl tai puiki profilaktinė priemonė sveikam organizmui išlaikyti.
Veganams, vegetarams, besilaikantiems įvairių mitybos dietų jūros kopūstai yra vertingas vitamino B12 šaltinis.
Kaip naudoti jūros kopūstus?
- išbrinkinti ir ruošti įvairias jūros kopūstų salotas ir kitus patiekalus (pavyzdžiui sriubas);
- sumalti sausus ir jūros dumblių milteliais praturtinti maistą.