Nuostabaus skonio kvapni ir minkšta duona. Tiks tiek išvykai į gamtą, tiek elegantiškam vakarėliui su vyno taure.
Tešlai:
500 g kvietinių miltų
260 ml šilto vandens
7 g (2 a.š.) sausų mielių
1 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
30 ml aliejaus
Įdarui:
100 g kieto arba puskiečio sūrio
mėgstami prieskoniai ir žolelės (rekomenduojame naudoti šiuos prieskonus: raudonėlis, žolelių mišinys, džiovinti krapai, česnakų granulės ir raudonoji saldžioji paprika)
baltieji ir juodieji sezamai apibarstymui
1 kiaušinis arba 3-4 v.š. pieno duonai aptepti
- Paruošti tešlą:
Duonkepėje: sudėti visus produktus tešlai į duonkepę ir įjungti programą "Mielinė tešla".
Rankomis: ištirpdyti mieles vandenyje su cukrumi, leisti suputoti,supilti aliejų, druską, miltus, užminkyti minkštą ir elastingą tešlą. Kildinti 1 val.
- Pakilusią tešlą lengvai perminkyti, iškočioti ant miltais apibarstyto stalo 5 mm storio lakštą. Ant jo lygiu sluoksniu suberti sutarkuotą sūrį ir prieskonius ir žoleles.
- Tešlą supjaustyti stačiakampiais,stačiakampius susukti į volelius. Volelius sudėti į sviestu išteptą kepimo formą (galima rinktis bet kokią, bet labai patogu kepti keptuvėje, tik reikia nuimti visas plastmasines detales).
- Dar pakildinti pusvalanduką, aptepti kiaušinio plakiniu arba pienu. Apibarstyti sezamais ir kepti įkaitintoje iki 180C orkaitėje 30-35 min.
- Ataušinti ir pjauti riekėmis arba dar karštą plėšyti po gabalėlį/volelį.
SKANAUS!