Aprašymas
Daržinis builis
(lot. Anthriscus cerefolium)
Kilmės šalis: Vokietija
Daržinis builis - kvapni prieskoninė žolelė, turinti lengvą anyžiaus, salierų ir petražolių aromatą ir subtilų minkštą skonį. Šis prieskonis ypač mėgstamas prancūzų virtuvėje.
Dažniausiai daržiniais builiais skaninami švelnaus ir lengvo skonio patiekalai: salotos, sriubos, padažai.
Labiausiai ši žolelė atsiskleidžia, kai dedama į maistą paskutinėmis gaminimo akimirkomis.
KUR NAUDOTI DARŽINĮ BUILĮ:
- Į omletus ir kitus kiaušinių patiekalus.
- Padažus, patiekiamus su makaronais, ryžiais ar bulvėmis.
- Žuviai arba jūros gėrybėms.
- Puikiai dera su morkomis, bulvėmis ir kitomis daržovėmis.