Minkštas, purus, švelnus ir kreminis. Su traškia cukrine plutele, grietinėle paskanintu minkštimu. Tiesiog TOBULAS PYRAGAS!
CUKRINIS PYRAGAS
Išeiga: iš nurodytos normos gaunasi 19x24cm dydžio pyragas.
Tešlai:
250g miltų
100g pieno
1,5 a.š. sausų mielių
2 kiaušiniai
1 a.š. cukraus
100g minkšto sviesto
mažas žiupsnelis druskos
keli lašeliai vanilės ekstrakto
Traškiai plutelei:
120g cukraus
50g sviesto
200ml grietinėlės
- Į šiltą pieną suberti sausas mieles ir 1 a.š. cukraus, palikti 10 min., kol suputos.
-
Įmušti kiaušinius, sudėti sviestą, druską, permaišyti plakimo šluotele.
Tada, pastoviai maišant, dalimis suberti persijotus miltus. Mielinė
tešla gaunasi labai minkšta, tirštos grietinės konsistencijos.
Pakildinti ją uždengus 1 val.
-
Kepimo formą vos vos patepti aliejumi (jei forma silikoninė - tepti
nereikia) ir joje rankomis tolygiai paskirstyti tešlą. Pakildinti dar
pusvalandį.
- Tuo metu 50g sviesto sukapoti su 120g cukraus. Kad neištirptų sviesto ir cukraus trupiniai, indą pastatyti į šaldytuvą.
-
Po pusvalandžio pakilusią tešlą subadyti aliejuje pamirkyti pirštu. Ne
tik subadyti, bet ir gerokai pasukioti pirštą tešloje, kad gautųsi
didelės ir gilios skylės iki pat indo dugno.
- Ant viršaus tolygiai suberti sviesto ir cukraus trupinius.
- Kepti iki 180°
SKANAUS!
Recepte naudotus prieskonius galite įsigyti mūsų e-parduotuvėje www.delona.lt arba DELONA parduotuvėse Vilniuje.