Aprašymas
KIAUŠINIŲ BALTYMŲ MILTELIAI (ALBUMINAS)
Kiaušinių baltymų milteliai (arba albuminas) yra natūralus produktas, be jokių papildomų priedų, gaminamas tik iš šviežių vištų kiaušinių baltymų.
Milteliai išlaiko visas naudingas kiaušinių baltymų savybes ir medžiagas, be to, yra saugūs vartojimui salmoneliozės atžvilgiu ir turi žymiai ilgesnį vartojimo terminą.
Maistingumas 100 g - 1495 kJ/357 kcal, riebalai < 0,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių < 0,1 g, angliavandeniai 4,5 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymai 84,1 g, druska 3,3 g
KUR NAUDOTI KIAUŠINIŲ BALTYMŲ MILTELIUS
Kiaušinių baltymų miltelius galima naudoti visiems patiekalams, į kurių sudėtį įeina kiaušinių baltymai.
Dėl geresnio putojimo ir gebėjimo gerai sulaikyti cukrų kiaušinių milteliai naudojami gaminant kremus, morengus, putas, sufle, desertus, pyragus.
KAIP NAUDOTI KIAUŠINIŲ BALTYMŲ MILTELIUS
Vartojimo būdas priklauso nuo konkretaus recepto, kur naudojami milteliai.
Vienuose receptuose milteliai naudojami tiesiog be jokio papildomo paruošimo - tiesiai beriami milteliai.
Kituose baltymai prieš naudojimą išbrinkinami. Tai daroma taip pat kaip ir su viso kiaušinio milteliais (pasiskaityti galite čia: https://www.delona.lt/kita/kiausiniu-milteliai). Išbrinkinti baltymai naudojami taip pat, kaip ir švieži baltymai.
Kilmės šalis: Danija