Aprašymas
RUGINIS FERMENTUOTAS SALYKLAS
Sudėtis: rugių grūdai, vanduo.
Naudojamas tamsių rūšių duonai. Suteikia kepiniams tamsiai rudą spalvą, gerina duonos skonį ir aromatą. Taip pat ruginis fermentuotas salyklas tinka girai gaminti.
Dozavimas kepiniams: 3-10% tešlos kiekiui. Norint gauti optimaliausią rezultatą, salyklas užplikomas 92-95°C vandeniu. Užplikyti galima kartu su miltais arba grūdais.
Maistinė, energetinė vertė (100 g):
362 kcal / 1538 kJ, riebalų kiekis - 1,7 g, iš jų sočiųjų riebalų 0,5 g, angliavandenių 76,6 g, iš jų cukrų 7,55 g, baltymų kiekis 10,2 g, skaidulinių medžiagų kiekis 19,3 g, natris 0,03 g.
Sudėtyje yra glitimo.
Kilmės šalis: ES
Receptų idėjos:
Juoda duona duonkepėje ir orkaitėje