NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Vištienos ir porų pyragas

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos

300 g virtos vištienos arba panašus kiekis nevirtos vištienos file

4 v.š. sviesto

400 ml pieno

2 v.š. grietinės

4-5 v.š. miltų

1 vidutinio dydžio poras

1 a.š. česnako granulių

1 v.š. prieskonių mišinio paukštienai

druskos pagal skonį

1 kiaušinis aptepimui

 

 

 

Svieste apkepinti miltus. Nuimti keptuvę nuo viryklės, plona sovele supilti pieną, gerai išmaišyti ir vėl kaitinti ant mažos ugnies,  kol padažas sutirštės (3-4 min.).

 

Vištieną supjaustyti smulkiais gabalėliais, porą - plonais žiedais. Viską sudėti į padažą, užvirinti, pridėti grietinę ir prieskonius. Jei naudojama virta vištiena, patroškinti dar 2-3 min., jei nevirta - 15 min. 

 

Kepimo formos dugną ir kraštus iškloti sluoksniuota tešla, tam sunaudoti pusę pakuotės. Sudėti vištieną su padažu.

 

Likusią tešlą iškočioti šiek tiek ploniau, supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis. Iš jų "supinti" pyrago viršų. Pyrago kraštų ir viršaus sujungimą papuošti iš plonų tešlos  virvelių supinta kasa. Viską aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. 

 

Jeigu sugebėsit atsispirti nerealiam kvapui ir vaizdui, pyragą valgyti šiek tiek praušusį :)

 

Skanaus!

Komentarai