NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Tirštas naminis pomidorų padažas

 

Puikaus sodraus skonio, labai paprastai pagaminamas pomidorų padažas tiks prie mėsos, žuvies, spagečių, daržovių, sriubų. Aštrumą kiekvienas gali pasirinkti pagal save, dėti daugiau ar mažiau aitriųjų paprikų. O jei išvis be jų, tuomet padažas tiks netgi vaikučiams. Nes tai NAMINIS POMIDORŲ PADAŽAS!

 

2 kg pomidorų

1kg obuolių

0,3 kg saldžiųjų paprikų

3 salierų stiebai

3 svogūnai

3 morkos

5 skiltelės česnako

100 g cukraus

100 ml acto

2 – 3 v.š. druskos

4 a.š. agar agaro

Prieskoniai: 2 v.š. maltų saldžiųjų paprikų, 0,5 a.š. juodųjų pipirų, 2 v.š. garstyčių grūdelių, sauja raugerškio uogų, mažas žiupsnelis gvazdikėlių, maltų aitriųjų paprikų pagal skonį.

-          Visas daržoves sumalti kokteiliniu smulkintuvu. Arba sumalti mėsmale, susmulkinti daržovių pjaustykle ar tiesiog stambiai sutarkuoti.

-          Sudėti į puodą ir pamaišant virti 40 min.

-          Suberti cukrų, druską, prieskonius, supilti actą ir dar pavirti 20 min. Paragauti, prieskoniais išlyginti skonį.

-          Suberti agar agaro miltelius, gerai išmaišyti, užvirti ir pavirti dar 5 min.

-          Tiesiog puode viską dar kartą susmulkinti rankiniu smulkintuvu (blenderiu) ir išpilstyti į stiklainius.

Padažą, išpilstytą į sterilizuotus stiklainius galima saugoti be šaldytuvo. O jei stiklainiai nesterilizuoti, tuomet geriau laikyti šaldytuve arba, ilgesniam laikui, šaldymo kameroje.

 

SKANAUS!

Komentarai

Delona

2016-09-02 08:41

Gražina, šį padažą virėm būtent su agaru, todėl kiek želatinos reikia negalim pasakyti. Be to, labai skiriasi želatino ir agaro sąvybės - tiek ruošimo (želatino negalima virinti), tiek galutinio produkto, t.y. gaunasi skirtingos struktūros. Todėl vis tik rekomenduojame naudoti agar agarą.
Grazina

2016-09-02 08:10

O jei vietoj agar agaro naudoti zelatina? kiek jos reikia deti tada?