NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Tamsi kvietinė duona 1

Raugas:

200g kvietinių miltų (pusė gali būti rupių)

1,5 a.š. sausų mielių

5 v.š. mišinio duonai NATURA

210ml šilto vandens

 

Užmaišyti skystą tešlą, palikti šiltoje vietoje įrūgti, kol masė pakils ir suputos (apie 1 val.).

 

Tešla:

visas raugas

90ml vandens

2 a.š. druskos

2  v.š. cukraus

2 v.š. aliejaus

250-300g miltų 

 

 Kepant duonkepėje: visus produktus sudėti pagal duonkepės instrukciją, pagrindinė programa, 1 kg.

 

Kepant orkaitėje: iš visų produktų užmaišyti tešlą, palikti šiltoje vietoje pakilti. Po valandos pakilusią tešlą lengvai perminkyti, įdėti į kepimo formą ir dar kartą pusvalandį pakildinti. Kepti iki 210°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

 

Į tešlą galima įmaišyti saulėgrąžų, linų sėmenų, kmynų, mėgstamų prieskonių.

 

Skanios duonelės!

 

 

 

Komentarai

DeLona

2012-01-16 06:15

Galima dėti salyklo, bet tada gausis kitokio skonio ir kitokios struktūros duona, nes skiriasi salyklo ir mišinio "Natura" sudėtis ir paskirtis.
vita

2012-01-15 19:00

o gal uztektu salyklo?
DeLona

2012-01-13 08:48

Mišinys "Natura" šiai duonai suteikia tamsią spalvą ir specifinį tamsios duonos skonį bei kvapą. Be "Naturos" šita duonelė bus labiau panaši į batoną, nei į tamsią duoną.
vita

2012-01-12 22:15

sveiki,ar butina i sio raugo paruosima deti "mišinio duonai NATURA"?
DeLona

2010-12-22 18:04

Duonai tinkamiausi pirmos ir antros rūšies miltai.
agnė

2010-12-22 15:24

o kvietiniai miltai naudojami aukščiausios rūšies ar pirmos?
DeLona

2010-12-12 16:39

Laba diena, Saverija. Taip, iš dalies Jūs teisi - duonkepės turi daug skirtingų programų, nuo 10 iki 15, priklausomai nuo modelio. Tačiau, kaip taisyklė, pirmoji programa dažniausiai būna pagrindinė, trunkanti apie 3,5 val. ir į ją įeina tešlos minkymas, kildymas ir kepimas. Pavadinimas gali būti "Normal", "Basic" ar pan., bet paskirtis ta pati - paprastai, nesaldžiai, mielinei duonai.
saverija

2010-12-09 20:55

sveiki, dažnam recepte kepa "pagrindinė programa", kas tai yra? juk duonkepėje yra daug programų ir visos jos skirtingos...ar aš neteisi? aš dar naujokė duonos kepime...