NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Šventinė mielinė pynė

Receptą atsiuntė Rasa

 

apie 1,5 kg
(puodelis - 200ml)
Raugas:
1/2 puodelio šilto vandens
1/2 puodelio šilto pieno
1/4 puodelio obuolių tyrės (galima dėti abrikosų, persikų džemo, kriaušių džemo, aš dėjau kriaušių/citrinų blenderiuoto džemo)
3/4 puodelio sijotų kvietinių miltų
1/4 puodelio manų kruopų ar rupių kvietinių miltų
1 a š cukraus

Užmaišoma labai skysta tešla ir leidžiama įrūgti 30-40min (kol pakyla ir suputoja)

Tešla:
Visas raugas
1/4 puodelio cukraus
1 v š medaus (gali būti dirbtinio, galima ir visai nedėti)
1 kiaušinis + 1 trynys
1/4 puodelio minkšto sviesto
3-4 puodeliai sijotų kvietinių miltų
2 a š druskos
1/2 puodelio cukatų
1/2 puodelio razinų
pagal poreikį - 1 v š marcipanų masės, smulkintų datulių ir kt džiovintų vaisių, kuo daugiau spalvų, tuo smagiau valgyti :)

Suminkome minkštą, elastingą, blizgią, nelipnią tešlą. Paliekame kilti 1val. (jei minkome duonkepėje - programa Tešla).
Iškilusią padaliname į 6 dalis, iškočiojame virvelės ir supiname skardoje, pabarstytoje miltias, pynę. Paliekame pakilti 30-40min.

Aptepimui ir pabarstymui
1 paplaktas kiaušinio baltymas,
aguonos, sezamai, cukrus.
Cukrumi nubarstome gausiai, kad vėliau ant pyrago susiformuotų cukraus ir pabarstų plutelė.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol pynė apskrunda, pakyla beveik dvigubai (lyginant su nekildyta), testuojame mediniu pagaliuku - jei ištraukiame sausą, vadinasi pyragas iškepė. Svarbu neperkepti, nes išsausės.

Pyragas dailiai atrodo, skaniai kvepia, nepretenzingiems svečiams galima siūlyti vietoj torto prie arbatos :)

 

Komentarai

DeLona

2012-02-17 19:20

Restar, labai smagu, kad patiko. Matyt, prieš kepant šitą pynę reikia pasitreniruoti pinti kasas ant gyvų modelių :)
Restar

2012-02-16 11:09

Labai labai labai skani pynė! (Istorija nutyli, kad nemoku pinti iš 6 gijų, bet tai skonio nepagadino, puikiai suėjo bepradedanti rūgti obuolienė).