NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Slyvų džemas su agar - agaru

Skanus, su vos vos juntama vanilės gaidele, minkštas ir kartu gerai laikantis formą džemas. Labai tiks įvairiems pertepimams ir įdarams. Džemą virti galima ne tik iš slyvų, bet ir iš kitų vaisių bei uogų.
 

Išeiga - apie 3 l

2,8 kg slyvų (jau be kauliukų)
1,5 kg cukraus
1 citrinos sultys
6 a.š. (30 g ) agar - agaro miltelių
2 vanilės ankštys

 - Slyvas nuplauti ir išimti kauliukus. Tuomet blenderiu permalti iki tyrės konsistencijos.
 - Supilti vienos citrinos sultis, sudėti visą cukrų, suberti susmulkintas vanilės lazdeles.
 - Gautą masę kaitinti puode storu dugnu iki užvirimo. Užvirus ugnį sumažinti ir virti 20 min. vis nugriebiant putas ir pamaišant.
 - Pavirus 20 min. sudėti agar - agaro miltelius. Miltelius galima sudėti keliais būdais: atskiram inde 100 ml vandens ištirpinti agaro miltelius, pavirinti 2 min. ir tada supilti į slyvų masę. Arba, dėti po šaukštelį tiesiai į puodą su verdančiu džemu, kiekvienąkart gerai išmaišant. Kai jau milteliai sudėti, džemą būtina užvirinti ir pavirti dar bent  5 min.
 - Supilstyti į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždaryti.

Skanaus!