NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Sausainiai su kynva ir migdolais

Nepaprastai skanūs sausainiai su naudinga ir sveika kynva.

 

130 g jau išvirtų kynvos kruopų
100 g kvietinių miltų (galima naudoti viso grūdo - bus dar sveikiau ir ryškiau)
100 g migdolų miltų
100 g cukraus
50 g sviesto
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

 - Kynvos kruopas išvirti biriai (10-15 min.) ir ataušinti. Jei kruopos drėgnos - gerai nuspausti, kad būtų kuo sausesnės.
 - Kvietinius ir migdolų miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska cukrumi ir sukapoti su sviestu, kol susidarys trupiniai.
 - Tuomet sudėti išvirtas kynvos kruopas, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą.
 - Kai tešla taps vientisa ir elastinga, iš jos suformuoti volelį, apsukti maistine plėvele ir pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą, o dar geriau - į šaldiklį.
 - Sustingusią tešlą supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais ir išdėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Sausainiai kepdami šiek tiek plečiasi, todėl reikėtų palikti tarp jų tarpus.
 - Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10-15 min., kol gražiai pagels. Iškepusius ataušinti ant grotelių.