NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Rudeninė moliūgų duona

Receptą atsiuntė Rasa

 

Siūlau pamėginti išsikepti nuostabios

Rudeninės moliūgų duonos.

Receptas (puodelis - 200ml):

 

3/4 puodelio šilto pieno

1 puodelis moliūgo tyrės (tyrei pagaminti reikia moliūgo gabalėlius pavirti, nukošti ir sutrinti)

70g tirpinto ar labai minkšto sviesto

                      3 (+1 pagal poreikį)  puodelio miltų

                      1 a. š. druskos

                      1 a. š. cukraus

                      1 v. š. šviežių ar džiovintų petražolių

                      1 v.š. kapotų svogūno laiškų ar smulkinto džiovinto svogūno

                      2,5 a. š. sausų mielių

                      1 a. š. juodgrūdės pabarstymui ant viršaus


Iš produktų suminkyti mielinę tešlą (išskyrus juodgrūdę). Jai pakilus, viršų
supjaustyti įstrižomis juostelėmis, nuglostyti šlapiomis rankomis ir pabarstyti
juodgrūde. Kepti 30min 180 laipsnių orkaitėje.
Duonelė minkšta, labai kvapni, smulkiai porėta, drėgna, netrupanti, gražios geltonos spalvos. Skanu valgyti vieną, su sviestu, lydytu sūreliu. Puikiai tinka prie trintų sriubų.

Komentarai

DELONA

2015-12-16 07:30

Taip, Vilma, sausų mielių apytikslė norma yra 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai 500 g miltų.
Vilma

2015-12-16 07:16

sveiki, kiek suprantu ,sausų mielių reikia maždaug 2a.š. 500 gr miltų?
DeLona

2011-08-24 20:42

Lina, tešla kildinama, kol padvigubės. Kiek tai užtruks laiko, priklauso nuo kambario temperatūros: jei karšta, gali pakakti ir pusvalandžio, o jei vėsiau - gali užtrukti ir valandą.

Geriau kepti formoje, taip kepinys kils labiau į aukštį, o ne į plotį ir atrodys gražiau. Nors skoniui tai neturi jokios reikšmės - duona gaunasi skani tiek formoje, tiek skardoje :)
Lina

2011-08-24 07:58

O kiek laiko reikia kildinti tešlą? Ir ar formoje kepti ar tiesiog į blėką įdėti?
DeLona

2011-08-08 07:54

Labai džiugu, kad patiko :)
Laima

2011-08-02 17:59

Ačiū už receptą,duona tikrai labai skani