NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Pyragas su obuoliais ir pistacijomis

    

 

Ypatingai didelis ir ypatingai skanus obuolių pyragas! 

 

8-9 vidutinio dydžio obuoliai
3 kiaušiniai
200 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
160 g (180 ml) neutralaus skonio rafinuoto aliejaus
220 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių

Užpilui:
75 g sviesto
60 g cukraus
50 g nesūdytų, nekepintų, lukštentų pistacijų



- Kiaušinius išplakti su cukrumi.
- Toliau plakant po truputį supilti aliejų ir vanilės ekstraktą.
- Supilti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską, gerai permaišyti tešlą.
- Obuolius nulupti, supjaustyti gabalėliais, apibarstyti cinamonu.

- Apie kepimo formą: nurodytam produktų kiekiui geriausiai tinka 24 cm apvali kepimo forma. Iš bėdos tiks ir 26 cm, bet tada galima imti 10 obuolių. Esmė tame, kad pyragas turi gautis pakankamai aukštas, obuolių ir tešlos sluoksniai kuo mažiau susimaišyti. T.y. jei forma bus didelė (pvz. kepimo skarda), obuoliai ir tešla pasiskirstys plonu sluoksniu ir bus ne tas. Todėl geriau tiks mažesnė, bet aukštesnė kepimo forma.
 - Taigi, kepimo formą ištepti sviestu, suberti supjaustytus obuolius. Tešlą užpilti ant obuolių.
 - Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir kepti joje pyragą apie 40 min.
 - Kol kepa pyragas, paruošti užpilą. Pistacijas šiek tiek pasmulkinti. Patogiausia tiesiog sudėti riešutus į užsegamą maišelį ir gera “prasieiti“ kočėlu.

 

 

- Nedideliame inde ant mažiausios ugnies ištirpinti sviestą su cukrumi. Tik ištirpinti, ne užvirinti!  Sudėti pasmulkintus riešutus, išmaišyti, nukelti nuo ugnies.
 - Likus 5 min, iki pyrago kepimo pabaigos, paruoštą užpilą užpilti ant pyrago, paskirstyt per visą jo paviršių. Kepti pyragą dar 5 - 10 min. Jei pyragas gerai iškepęs, traukti lauk iš orkaitės, šiek tiek praaušinti. Jei dar tešla nepilnai iškepusi, palikti išjungtoje ir uždarytoje orkaitėje 5-15 min. Pyragą galima patiekti su ledais.

 

SKANAUS!

Komentarai