NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Minkšti riešutiniai sausainiai

Greitai ir lengvai paruošiami skanūs kepinukai.

 

Sausainių tešlai:

150 g miltų

50 g marcipaninės masės

1 a.š. kepimo miltelių

šiek tiek druskos

80 g cukraus

20 g vanilinio cukraus

                       75 g varškės

                      50 ml pieno

                      50 ml abrikosų kauliukų aliejaus 

 

Sausainiams aptepti:

1 v.š. kiaušinių miltelių

2 v.š. vandens

žemės riešutų drožlių

 

     Sumaišyti sausainių tešlai skirtus produktus, gerai išminkyti. Tešla gaunasi šiek tiek lipni. Aliejumi suteptomis rankomis suformuoti 50 cm ilgio "dešrą", padalinti ją į 20 dalių. Kiekvieną dalį susukti į rutuliuką.  

 

     Kiaušinių miltelius gerai išplakti su vandeniu. Tešlos rutuliukus lengvai suploti, aptepti kiaušinių miltelių plakiniu ir paviršių apvolioti žemės riešutų drožlėse. Paruoštus sausainukus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 180°C orkaitėje, kol gražiai apskrus.

 

 

Komentarai