NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Mieliniai lietiniai

Minkšti, ploni, ažūriniai blynai paskaninti ciberžole - ne tik skanu, bet ir gražu bei sveika!

 

 

1 l pieno (arba kefyro, pasukų, arba visko po truputį)
2 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
600 - 700 g miltų
2 a.š. sausų mielių
3 v.š. aliejaus
600 ml karšto (apie 70°
C) vandens
1 - 2 a.š. ciberžolės

 

 - Į šiltą pieną (apie 30 - 40°C) suberti druską, cukrų, įmušti kiaušinius. Išplakti. Mikserio neprireiks, užteks rankinės plakimo šluotelės.


 - Miltus sumaišyti ir persijoti su sausomis mielėmis ir ciberžole. Paruoštus miltus dalimis įmaišyti į pieną ir užmaišyti pakankamai tirštą tešlą (kartais prireikia pridėti daugiau miltų, nei nurodyta recepte).

 - Dubenį su tešla uždengti ir palikti pakilti 1 val. Pageidautina šiltoje vietoje.


 - Dabar labai atsakingas momentas - reikia supilti 600 ml karšto vandens. Vanduo turi būti labai karštas, kad supurentų tešlą, bet ne per daug karštas, nes užmuš mieles. Taigi, daugmaž 70°C. Supylus vandenį ir išmaišius tešlą, ji pasikeičia, vietoj didelių sprogstančių burbulų susidaro daug mažų burbuliukų.

 

- Palikti tešlą dar 15 min.. Vėliau supilti 3 v.š. aliejaus, permaišyti ir jau galima kepti. Jei keptuvė gera - galima kepti visai be riebalų. Kitu atveju reikėtų lašelio aliejaus.


 - Iškepusius blynus galima pertepti sviestu.

 

SKANAUS!

 

Komentarai