NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Kvietinė duona su sezamų sėklom

360 ml vandens

3 v.š. sezamų arba alyvuogių aliejaus 

2 v.š. kiaušinių miltelių

3 v.š. medaus

2 a.š. druskos

550 g kvietinių miltų

2/3 puodelio baltųjų ir juodųjų sezamų mišinio 

2,5 a.š. sausų mielių

 

Sezamų sėklas lengvai pakepinti sausoje keptuvėje arba šiek tiek padžiovinti mikrobangų krosnelėje (nepilną minutę, puodelį su sėklomis uždengti popieriaus lapu).

 

Kepant duonkepėje: visus produktus sudėti pagal duonkepės instrukciją, programa "prancūziška duona", 1 kg.

 

 Kepant orkaitėje: iš visų produktų užmaišyti tešlą, palikti šiltoje vietoje pakilti. Po valandos pakilusią tešlą lengvai perminkyti, įdėti į kepimo formą ir dar kartą valandą pakildinti. Kepti iki 210°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

 

Prieš kepant, tiek duonkepėje, tiek orkaitėje, suformuotos duonos paviršių aptepti pienu. 

 

Skanaus!

 

 

Komentarai

DeLona

2012-07-23 20:47

Laba diena, Lina, pabandysiu atsakyti į Jūsų klausimus.
Visų pirma, dėl knygoje "Kepame duoną namuose" minimo raugo. Sausas, miltelių pavidalo raugas ir "gyvas" arba naminis raugas yra ne visai tas pats. Gyvas raugas atstoja mieles. Tuo tarpu sausas raugas - tik suteikia duonai skonį, bet pats vienas jos neiškels, reikia mielių. Išimtis - sausas RUGINIS raugas, bet tik tuo atveju, jei jį atgaivinsim, t.y. išbrinkinsim, porą kartų pamaitinsim miltais ir t.t. Paskaitykit atidžiai, koks raugas minimas knygelėje: jei tiesiog "raugas" - tai naminis, auginamas, jei sausas raugas - tai milteliai, jie neatstoja vienas kito.
Apie sausą raugą ir salyklą - juos galima naudoti tiek kartu, tiek atskirai. Jei norit šviesios duonos su rūgštele, naudokit tik sausą raugą, jei tamsios duonos su rūgštele - sausą raugą ir salyklą. Jei tamsios duonos bet kad skoniu primintų mielinius kepinius - dėkit vien salyklą.
Daugiausia glitimo turi kvietiniai miltai, pažymėti A ir B raidėmis. C ir D rūšies kvietiniai miltai turi mažai glitimo. Taip pat ir visų rūšių (tiek rupūs, tiek ne) ruginiai miltai turi labai mažai glitimo.
Beveik visuose duonos receptuose galima naudoti rupius miltus. Tiesiog, jei norite gauti puresnę, labiau iškilusią duonelę, reikėtų pamaišyti su smulkiais miltais arba dėti papildomai glitimo.

Lina, drąsiai eksperimentuokite, nes duonos kepimas - labai kūrybinis procesas. Jei nedrąsu, išsikepkit pradžiai kelis kartus tiksliai pagal receptą, o po to pamažu keiskit miltų rūšis, kol gausit tokią duonelę, kuri Jums bus skaniausia. Sėkmės!

Jei kils dar klausimų, galit juos užduoti DeLonos feisbuko profilyje, ten atsakymai ateina greičiau :)
http://www.facebook.com/pages/DeLona/443542155658953
Lina Rimkūnienė

2012-07-21 13:17

Laba diena, pas Jus perskaičiau daug gerų patarimų kaip kepti duonelę su sausu salyklu ir sausu raugu. Tačiau iškilo pora klausimų. Pirmas klausimas tai aš turiu tokią receptų knygelę Kepame duoną namuose, joje receptai tinka duonkepei, tai ar galima naudoti sausą raugą vietoje receptuose nurodyto paprasto įprasto raugo ir ar visada naudojant sausą raugą būtina dėti ir salyklo ar galima ir be jo kai kurių receptų duoną kepti? Antras klausimas tai pas mane yra rūpūs ruginiai ir rūpūs kvietiniai miltai tačiau nenurodyta jokių glitimo raidžių kaip Jūs aiškinate, o ant paprastų ne rūpių miltų yra nurodytos C550 ir D840. Tai koks tas glitimo kiekis būna rūpiuose miltuose, ar reikia į rūpius miltus dėti glitimo ir ar tinka rūpus miltai receptui Juoda duona 2(duonkepėje ir orkaitėje)?.
DeLona

2011-05-08 20:44

Rima, Jūs visiškai teisi - šitas receptas labai tinka kaip bazinis įvairiems eksperimentams.

Dėl kitų duonelių - galite drąsiai bandyti receptus duonkepei, esančius delona.lt puslapyje :) Jei mėgstate baltą duoną - pabandykite išsikepti duoną su majonezu (http://www.delona.lt/balta-kvietine-duona-su-majonezu,87.html), jei "Palangos" tipo - mėginkite duoną "NATURA" (http://www.delona.lt/juoda-duona-natura,94.html). O jei patinka juoda ruginė, tai būtinai "Juoda duona 2", ji labai tinka kepti duonkepėje (http://www.delona.lt/juoda-duona-2-%28duonkepeje-ir-orkaiteje%29,112.html).
Rima

2011-05-07 07:13

Sveiki, Delona.Tai va,jūsų pasiūlitą duonutę kepu be pertraukos.Gal dėl to, kad ji labai skani ir parduotuvėj daugiau tikrai nepirksiu.Tiesa, kadangi ji man šiuo metu geriausia gaunasi, tai aš su ja ir ekpermentuoju,Kepiau ir su grūdų mišinių, ir vien ruginę.Ruginė mažiau pakilo,bet skani. Taigi norėčiau patarimo, kokią dar galėčiau kept duoną būtent duoninėj,nes mano duonkepė BE INSTRUKCIJOS.O jūsų aprašytame recepte net kepimo programa pažymėta. Labai,labai dėkoju
DeLona

2011-04-20 08:58

Rima, labai malonu, kad patiko, skanių duonelių!
Rima

2011-04-20 07:59

vakar kepiau jusu pasiulyta duonute,labai skani gavosi.kepiau is puse noros pabandymui.Kadangi gavosi labai skani,tai dabar kepu idar syki ir pilna norma.Plutele traski,skonis labai patiko.PS.vietoj kiausinio milteliu naudojau kiausini,osiandien miltus pamaisiau su duonai skirtu misiniu.Paziuresiu kaip gausis.Aciu uz recepta
DeLona

2011-04-15 20:58

Jolanta, naudojant kiaušinius, reikia 1 kiaušinio ir sumažinti skysčių kiekį, t.y. kiaušinis + vanduo turi sudaryti 360 ml.
Jolanta

2011-04-15 10:56

O dedant ne kiaušinių miltelius, kokios proporcijos? Ačiū.
saverija

2011-03-25 12:37

ačiū už atsakymą :) duoną bandžiau laikyti įvairuose maišeliuose, ir šaldytuve, ir stalčiuj - tas pats! bandysiu kaltinti miltus, nes netrupa tik iš "Karališkų", bet jie brangoki, o iš pigesnių ištisas trupinynas, deja...
DeLona

2011-03-25 06:08

Saverija, malonu, kad naudojatės mūsų receptais.

Dėl duonos trupėjimo - galbūt, per pora dienų ji paprasčiausiai išdžiūsta? Pabandykite duonelę laikyti sandariame maišelyje šaldytuve. Dar viena priežastis gali būti miltai su mažu glitimo kiekiu. Duonai rinkitės miltus su raidele B arba C (raidės ir nurodo glitimo kiekį). Arba galima papildomai įdėti "Glitos".
saverija

2011-03-24 11:40

laba diena, jau keturi mėnesiai kepu duonytę pagal Jūsų įvairias receptūras, puikiai iškepa, skanios, ypač ačiū už pienišką batoną ! bet noriu pasidalinti rūpestėliu - po poros dienų duona pradeda žiauriai trupėti, tiesiog neįmanoma riekės atpjauti, kame problema? nejaugi niekas nesiguodė dėl to?...
DeLona

2011-02-28 22:00

Giedre, smagu, kad patiko. Su tiek gėrybių, Jūsų duonelė tikrai turėjo būti prašmatni :)
Giedrė

2011-02-28 12:21

Kepiau sita duonyte orkaitej, niam niam! Druskos dejau perpus maziau, + iberiau daug kvieciu selenu, gemalu ir aguonu, o ant virsaus dar uzbarsciau saulegrazu:)