NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Keksas su Earl Grey arbata

Nepaprastai skanus, aksominio - šokoladinio skonio keksas, kuris patiks ne tik Earl Grey arbatos mėgėjams.

 

3 a.š. juodosios Earl Grey arbatos
180 ml verdančio vandens
100 g džiovintų slyvų
270 g miltų
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
50 g geros kakavos miltelių
200 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
220 g cukraus (jei reikia saldžiau - 250 g)
10 g vanilinio cukraus
60 ml pieno
50 g šokolado lašelių

 

Papuošimui: cukraus pudra arba marcipaninė masė dekoravimui



 - Arbatžoles užpilti 180 ml verdančio vandens, leisti pritraukti, nukošti.
 - Džiovintas slyvas supjaustyti į 4 dalis ir užmerkti nukoštoje arbatoje.
 - Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, po vieną sudėti kiaušinius.
 - Į atskirą indą persijoti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską; gerai permaišyti.
 - Nukošti užmerktas slyvas. Arbatos neišpilti!!! Į arbatą (160 ml) įpilti 60 ml pieno.
 - Į sviesto/kiaušinių/cukraus masę po truputį supilti miltus ir arbatą su pienu. Kol kas galima darbuotis mikseriu.
 - Mikserį atidėti.
 - Į tešlą sudėti supjaustytas slyvas, šokolado lašelius ir atsargiai šaukštu permaišyti.
 - Supilstyti tešlą į kepimo formas ir kepti 190C karštumo orkaitėje. Didelis keksas kepa ~50 min., standartiniai keksiukai ~20 min., mažiesiems užtenka 10 min.
 - Iškepusius ataušinti ant grotelių, apibarstyti cukraus pudra arba papuošti detalėmis iš marcipaninės masės dekoravimui.

Skanaus!