NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Juoda ruginė duona (duonkepėje ir orkaitėje)

Išeiga: 800g kepaliukas

 

400g ruginių miltų
260 ml šilto vandens
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus arba medaus
2 a.š. sausų mielių
1 v.š. sauso ruginio raugo
2 a.š. kviečių glitimo "Glitos"
2 v.š. aliejaus
2 v.š. skrudinto ruginio salyklo + 80 ml verdančio vandens (pastaba: šitas vandens kiekis neįeina į aukščiau minėtus 260 ml)
1 v.š. miežinio salyklo
2 v.š. saulėgrąžų, kmynų, linų sėmenų ar kitokių mėgstamų pagardų (nebūtinai).



 - Ruginį salyklą supilti į didelį dubenį, užpilti 80 ml verdančio vandens.

 - Po poros minučių sudėti: saulėgrąžas ir kitokias sėklas, miežinį salyklą, druską, cukrų, aliejų, išmaišyti.

 - Sudėti likusius produktus: 260 ml šilto vandens, miltus, sausą raugą, glitimą, mieles. Viską drėgnomis rankomis išminkyti iki vientisos masės.

 - Šlapiomis rankomis iš tešlos suformuoti kepaliuką, gražiai išlyginti paviršių ir įdėti į duonkepės kibiriuką arba kepimo formą (kepant orkaitėje).

 

- Kibiriuką įstatyti į išjungtą duonkepę ir palikti 1,5 val., kol duona pakils. Prieš statant duoną kildintis, galima vienai minutei įjungti duonkepę kepimo režimu, kad įšiltų. Tuomet išjungti ir įstatyti kibirėlį. Gautos šilumos užtenka duonelei pakilti beveik dvigubai. Kepant orkaitėje: pakildinti duoną šiltoje vietoje 1,5 val.

 - Po 1,5 val. kildinimo, jungti duonkepės kepimo režimą 1-1,1 valandai. Pasibaigus kepimui, galima dar 15-20 min. palikti duonelę duonkepėj, vėliau išimti, suvynioti į rankšluostį ir ataušinti ant grotelių.

Kepant orkaitėje: kepti 190-200°C karštumo orkaitėje apie 1 val.

Geriausiai duonelę palikti suvyniotą per naktį, tuomet ji subręs iki galo ir bus labai skani ir kvapni.

 

Skanaus!