NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Juoda duona su rūkytais lašinukais

Labai kvapni ir soti juoda duona.

 

300 ml vandens

3 v.š. ruginio fermentuoto salyklo

2 a.š. alyvuogių aliejaus

                       1,5 a.š. druskos

                       1 v.š. cukraus

                       200 g ruginių miltų

                       270 g kvietinių miltų

                       4 a.š. sauso raugo

                       5 a.š. mišinio duonai "NATURA"

                       1,5 a.š. sausų mielių

                       1/2 svogūno

                       80 g rūkytų lašinukų

 

      Į duonkepės kibirėlį sudėti salyklą, aliejų, druską ir cukrų. Užpilti verdančiu vandeniu, atsargiai išmaišyti, palikti šiek tiek ataušti. Tada sudėti likusius produktus: miltus, sausą raugą, mišinį "NATURA", smulkiai supjaustytus svogūną ir lašinukus, sausas mieles. 

     Iš pradžių jungti programą "Tešla" (be kepimo). Programai pasibaigus, duoną pakildinti dar 0,5 - 1 val., kol pakils dvigubai. Tada jungti programą "Kepimas".   

     Dažniausiai, kepimo progarmos, kuri trunka 1 val. neužtenka juodai duonai iškepti (galima patikrinti mediniu pagaliuku - jei duona iškepus, pagaliukas lieka sausas ir neapkibęs tešla). Todėl reikia papildomai įjungti kepimą dar 15 - 30 min.

     Iškepusią duoną suvynioti į drėgną rankšluostį ir atvėsinti ant grotelių.

 

Skanaus!

 

Komentarai

DeLona

2013-10-18 06:16

Galima šiek tiek padidinti salyklo ir sauso raugo kiekį bei papildomai įdėti 2 a.š. Glitos.
Svetlana

2013-10-17 13:33

Kuo galima pakeisti mišinį natura, kadangi juo nebeprekiaui
ate?
DeLona

2011-02-05 11:08

Ačiū už pastabumą, Tomai, receptas patikslintas. Mielės, kaip ir daugelyje receptų duonkepei, dedamos paskutinės.
Tomas

2011-02-03 12:43

O tai kada 1,5 a.š. sausų mielių ideti?
DeLona

2010-11-10 16:58

Lygiai taip pat užmaišyti tešlą, duoti jai pakilti, lengvai perminkyti, sudėtį į kepimo formą ir palikti šiltoje vietoje, kol padvigubės. Orkaitę įkaitinti iki 230C, ant dugno pastatyti indą su verdančiu vandeniu. Pirmas 15-20 min. kepti su garais, vėliau indą su vandeniu išimti, temperatūrą sumažinti iki 200C ir kepti dar 40-50 min. Jei viršus ima svilti, galima pridengti folija.
Olė

2010-11-09 22:35

O kaip būti orkaitėje???