NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Juoda duona su džiovintomis slyvomis

320 ml vandens

3 v.š. salyklo

1,5 v.š. alyvuogių arba garstyčių aliejaus

1,5 a.š. druskos

1,5 v.š. cukraus (galima pakeisti medumi)

150 g ruginių miltų

300 g kvietinių miltų

2 a.š. sauso raugo

1 v.š. kviečių glitimo "Glita"

1 v.š. sauso pieno miltelių

1,5 a.š.sausų mielių

100 g (daugmaž pusė stiklinės) džiovintų slyvų

Vietoj džiovintų slyvų galima dėti kitus mėgstamus džiovintus vaisius, riešutus.

                       Taip šią duoną tinka paskaninti 1/4 a.š. malto cinamono.

 

Į duonkepės kibirėlį sudėti salyklą ir užpilti 100 ml verdančio vandens. Palikti pusvalandžiui praaušti.

 

Džiovintas slyvas perplauti, nusausinti ir stambiai supjaustyti.

 

Į duonkepės kibirėlį su užplikytu salyklu sudėti visus likusius produktus, išskyrus džiovintas slyvas: 220 ml vandens, aliejų, druską, cukrų, ruginius ir kvietinius miltus, sausą raugą, glitimą, pieno miltelius ir mieles. Įjungti "Pilno grūdo duonos" programą (dažniausiai ši programa būna ilgesnė už kitas ir trunka 4-4,5 val.). Džiovintas slyvas sudėti į duonkepės dispenserį arba po signalo sudėti tiesiai į minkomą tešlą. Iškepusią duoną dar pusvalandį palaikyti šiltoje duonkepėje, vėliau išimti ir ataušinti ant grotelių.

 

Skanaus!

 

Komentarai

DeLona

2012-08-04 15:27

Jūrate, galima pieno miltelius keisti pienu, bet rezultatas gausis šiek tiek kitoks. Pieno milteliai ir pienas skirtingai veikia tešlą. Milteliai labiau tinka visiems kepiniams, taip pat ir duonai.
Jūratė

2012-08-03 11:09

O pieno miltelių negalima keisti pienu?
Veronika

2012-04-27 09:42

Aciu uz visus produktus! Duona gavosi laabai gera :)
DeLona

2011-12-19 22:27

Sveiki, Žygimantai, labai smagu, kad patiko ši duonelė!
Zygimantas

2011-12-19 08:32

Sveiki, duona gavosi labai minkšta ir puri. Skonis puikus. Rekomenduočiau pasigaminti. Tiesa, mano duonkepėje ji kepė 3 val. 40 minučių.
DeLona

2011-09-07 20:27

Indre, galima ir orkaitėje. Užmaišyti ir išminkyti tešlą, minkymo pabaigoje sudėti slyvas. Pakildinti apie 1 val. arba kol pakils beveik dvigubai. Tada perminkyti, įdėti į kepimo formą ir palikti dar pakilti. Kepti 1-1,5 val., pirmas 15 min. iki 220°C įkaitintoje orkaitėje, vėliau temperatūrą sumažinti iki 200°C. Kepimo pradžioje galima įstatyti į orkaitę indą su verdančiu vandeniu.
Indre

2011-09-07 16:52

O orkaiteje kepti kaip tokia duonele?
DeLona

2011-08-08 07:59

Egle, galima bandyti ir be "Glitos", tik tuo atveju duonelė gausis mažiau iškilusi, ne tokia puri ir "sunkesnė".
DeLona

2011-08-08 07:56

Kepėjau, džiugu, kad patiko! O medus ir cinamonas šitai duonelei tikrai labai tinka.
Eglė

2011-08-04 20:24

Įdomu, ar gautųsi be kviečių glitimo "Glita"...? Šiandien jau buvau parduotuvėlėje ir šio dalyko nenusipirkau, kaži kada dabar nebuvyksiu... Ar jis labai svarbi sudedamoji dalis?:)
Kepejas

2011-08-01 09:13

Puikus receptas - duona labai skani (kepem su medum ir cinamonu)!