NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Juoda duona 1 (orkaitėje)

200 g rupių arba paprastų ruginių miltų,

350 g rupių arba paprastų kvietinių miltų,

50 ml salyklo miltelių,

2 v.š. kmynų,

310 ml verdančio vandens,

1 v.š. aliejaus,

1 v.š. druskos,

2 a.š. cukraus,

1-2 a.š. sauso raugo,

                       1,5 a.š. sausų mielių.

 

Visus produktus sudėti į dubenį sluoksniais pagal recepto eiliškumą. Druską, cukrų, sausą raugą ir mieles supilti skirtingose vietose, kad nesusiliestų. Uždengti ir palikti pastovėti bent 30 min. (nemaišyti!). Po to viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą, leisti šiltai pastovėti 1 val. Iškilus tešlai aliejuje suteptomis rankomis suformuoti kepaliuką. Orkaitę įkaitinti iki 210°C, orkaitės apačioje pastatyti gilų indą su vandeniu. Duoną kepti 1 - 1,2 val.  Iškepusią duoną suvynioti į drėgną rankšluostį (kad pluta būtų minkšta) ir palaukti kol atauš.

 

Ruošiant tešlą duonai, ją galima paskaninti maltomis kalendromis arba jų grūdeliais, linų sėmenimis, baltaisiais ir juodaisiais sezamais, juodgrūdėmis, saulėgrąžomis, džiovintais svogūnais, įvairiomis žolelėmis ir jų mišiniais.

 

Skanaus!

Komentarai

Indrė

2013-11-07 11:54

Laba diena, aš kepu duoną tik pagal šitą receptą. Šį kartą man kepant matyt padauginau vandens, nes buvau užpylusi pagardus vandeniu kad išbrinktų, galiu pasakyti kad duona gavosi dar skanesnė, ji buvo tokia puri. Siūlau nepridėti į šį receptą per daug miltų nes duona gaunasi per daug kieta. Beje aš duoną kepu kaimiškoje krosnyje, todėl labai sunku ten pareguliuot temperatūrą. Sėkmės visiems kepėjams ;)
DeLona

2013-07-22 06:09

Labai smagu, kad duonelė tiko ir patiko :)

Duonos kaloringumo specialiai neskaičiavau. Šita duonelė yra pakankamai soti, jos daug ir nesuvalgysi :) O jei reikia tiksliai - tai galima susirasti informacijos internete ir paskaičiuoti, atsižvelgiant į tai, kiek ruginių ir kiek kvietinių miltų dedate.
Uzsieniete

2013-07-15 15:13

Begalo skani duona, musu favoritas :)
Tik maziausiai kepu is dvigubos normos, ne nepajuntam kaip suvalgom :)
Gal kartais turite paskaiciave kaloringuma kepaliuko?
DeLona

2012-12-05 11:30

Rima, sausas mieles galima keisti šviežiomis santykiu 1:3. Tik tuomet turėtų keistis ir eiga, nes šviežas mieles reikia pieš naudojant aktyvuoti.

Dėl sauso ir skysto salyklo - galima naudoti tiek vieną, tiek kitą arba juos kartu.
RIMA

2012-12-05 06:25

Laba diena,mane domina toks dalykas,visuose jusu receptuose minimos tik sausos mieles.Tai noriu paklausti ar galima sausas mieles pakeisti svieziomis-dregnomis mielemis?ir dar ar sausa salykla galima keisti skystu salyklu?Aciu.
DeLona

2012-01-11 06:41

Vytautai, vandens kiekis priklauso nuo miltų rupumo ir juose esančios drėgmės. Neskubėkite pilti daug vandens. Bandykite tą drėgnai birią masę minkyti ir vandens pilkite po vieną valgomą šaukštą. Tešla turi gautis kietoka, kad išlaikytų kepalo formą.
Vytautas

2012-01-10 16:40

Supylus vandenį ir po pusės valandos miltus bandant maišyti, į jokią tešlą tai nebuvo panašu. Masė tapo drėgnai biri. Manau, kad per mažai nurodyta vandens. Kiek jo papildyti?
DeLona

2011-04-19 05:53

Daiva, taip - sausą raugą ir mieles galima keisti "naminiu" raugu, bet tuo atveju reikėtų ilginti kildinimo laiką. Kaip reikėtų pakeisti receptą, deja, nepasakysiu, nes visada naudoju tik sausą raugą :)
Daiva

2011-04-18 15:09

ar galima vietoje sauso raugo ir mieliu deti savo rauga daryta?kieik jo deti?
DeLona

2011-04-01 06:07

Kad pluta būtų minkštesnė, kepant duoną į orkaitę galima pastatyti indą su verdančiu vandeniu, kepamą duonelę iš viršaus pridengti folgos lapu ir atidengti tik kepimo pabaigoje. Iškepusią duoną galima kelis kartus gausiai aptepti pienu arba vandeniu ir dar suvynioti į labai drėgną rankšluostį. Nebijokite iškepusios duonos gausiai drėkinti - skystis, kol duona karšta, greitai išgaruoja.

2011-03-30 11:32

Išbandžiau, duona labai skani gavosi. Tik va, vienas trūkumas pagal mane-labai kieta pluta, nors buvau suvyniojusi į drėgną rankšluostį. Ką galėjau ne taip padaryt?
DeLona

2011-02-15 22:21

Simona, visai nesudėtingai juodą duoną duonkepėje galite išsikepti pagal receptą "Juoda duona 2"
http://www.delona.lt/juoda-duona-2-%28duonkepeje-ir-orkaiteje%29,112.html
Simona

2011-02-15 09:13

Tai gal galetumet parasyti juodos duonos recepta tinkama kepti duonkepeje, bet be pirkto miltu misinio.
DeLona

2011-02-14 13:40

Šitas receptas skirtas kepimui orkaitėje.
Simona

2011-02-14 10:31

Paaiškinkite, prašau, kaip kepti šią duoną duonkepėje. Ačiū.
Meja

2011-01-12 20:06

Kaip tik kepu sia duonele,tik vietoje cukraus idejau tamsaus medaus(taip kepasi rusiska duona)ir iberiau saujele grudu parugstintu.
DeLona

2011-01-06 20:52

R.K - sveikinu su nauju pirkiniu!
Beveik visose duonkepėse yra panašios programos, tik skirtingai pavadintos. Instrukcijoje turėtų būti nurodyta, kokiai duonai jos skirtos ir aprašytas ciklas. Pagrindinę programą, kuriai dažniausiai pritaikyti mūsų puslapio receptai, greičiausiai, atitiks "1 Balta duona" programa. Receptų knygoje nurodyta "Pilno grūdo" programa Jūsų duonkepėje gal tiktų 3-ioji programa (nors grynai ruginės kepti nerekomenduočiau). O 5-oji programa tiks mieliniams kepiniams su didesniu cukraus kiekiu.
Panagrinėkite atidžiau duonkepės instrukciją, rasite daug naudingos informacijos :) Skanios duonelės!
R.K

2011-01-05 12:03

Nusipirkau ELECTROLUX duonkepe,jos programos:1-Balta duona,2-Balta greitojo kepimo duona,3-Nesijotu rupiu miltu kvietine duona,4-Nesijotu rupiu miltu kvietine greitojo kepimo duona,5-Prancuziska duona.,ir t.t.O jusu receptu knygoje nurodytos programos;Pagrindines ar pilno grudo.Tai pagal kurias kepti man? Ir kokia prog., kepti rugine duona? Labai aciu
DeLona

2011-01-05 09:06

Zigmui - šitas receptas skirtas kepimui orkaitėje. Kepant duonkepėje, reikėtų taikyti šiek tiek kitą technologiją. Greitai mūsų receptų skyrelyje rasite panašų duonos receptą skirtą duonkepei.
DeLona

2011-01-05 09:03

R.K. - sausas raugas suteikia duonai purumo ir lengvą rūgštelės skonį. Pakeisti jį galima naminiu "gyvu" raugu.
Zigmas

2011-01-04 18:18

Kaip šitą duoną kepti duonkepėje?
Ačiū už atsakymą
R.K

2011-01-04 15:19

kuo butu galima pakeisti sausa rauga? Aciu.
DeLona

2010-11-09 17:26

A.R. - labai paprastai: paimti matavimo indelį, kuris turi matavimo mililitrais skalę ir pripilti salyklo iki skaičiuko "50" :)

50 ml salyklo yra 4 valgomi šaukštai be kaupo arba 40 g salyklo.
A.R.

2010-11-08 16:50

o 50 ml salyklo tai kaip atmatuoti?
Rasa

2010-10-28 05:04

Na esu skaičiusi šį receptuką kažkur kitur. Tai aš ruginius miltus, druską, cukrų, kmynus, salyklą, aliejų duonkepėje užplikau visu vandeniu ir įjungiu tik maišymą kokiom 20 min. ruginiai miltai sunkiau maišosi, ir vandenį labai sugeria. Po kiek laiko sudedu likusius pruduktus, vėl įjungiu maišymą. Tada įjungiu duonos kepimo prigramą. Kiek mėginau, man pati skaniausia ši juoda duonutė
Anonimas

2010-10-20 07:09

Ačiū. Dabar viska supratau - viskas ruosiama viename dubenyje :)
DeLona

2010-10-19 19:21

Galima pabandyti paaiškinti kitaip :)

Imam didelį dubenį, į jį pilam sluoksniais ruginius miltus, kvietinius miltus, suberiam salyklą, kmynus. Viską užpilam verdančiu vandeniu. Nieko nemaišom. Dubens pakraščiuose, kad nesiliestų tarpusavyje, sudedame cukrų, druską, sausą raugą, aliejų ir mieles. Dubenį uždengiame ir paliekame 30 min.
Anonimas

2010-10-18 14:13

Kazkas cia siame aprasyme negerai - pirmieji trys sakiniai