NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Duona su grūdėta varške

Nuostabiai švelnaus skonio, puri ir kvapni duona. Labai tinka su įvairiomis užtepėlėmis, prie užkandžių ir salotų. Galima kepti vieną kepalą didelėje kepimo formoje, arba daug mažų porcijinių duoniukų keksų formelėse.

 

 

2,5 a.š. sausų mielių

125 ml šilto vandens

225 g grūdėtos varškės

2 v.š. cukraus

1 v.š. džiovintų svogūnų laiškų

1 v.š. ištirpinto sviesto

2 a.š. džiovintų krapų

3/4 a.š. druskos

                       1 kiaušinis

                       2,5 puodelio miltų (apie 350 g)

                       juoodųjų arba baltųjų sezamų, linų sėmenų apibarstymui

 

   Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir palikti 10 min. Į didelį dubenį sudėti varškę, cukrų, džiovintus krapus bei svogūnus, druską ir kiaušinį, išmaišyti. Supilti ištirpintas ir pakilusias mieles. Po truputį sudėti persijotus miltus ir užminkyti minkštą tešlą. Tešla turi būti tiršta ir lipni. Uždengti dubenį rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 40 min., kol tešla pakils dvigubai.

 

   Pakilusią tešlą permaišyti mediniu šaukštu. Kepimo formą arba formeles ištepti tirpintu sviestu,  sudėti tešlą, apibarstyti sezamais arba linų sėmenimis ir dar pakildinti pusvalandį. Kepti 30-40 min. iki 190°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią duoną apie 10 min. palaikyti kepimo formoje, vėliau ataušinti ant grotelių. 

 

Skanaus!

Komentarai

DELONA

2014-03-05 07:20

Žaneta, galima naudoti ir šlapias mieles. Sausų ir šlapių mielių santykis yra 1:3.
Zaneta

2014-03-04 16:27

Ar galima naudot slapias mieles ir koks tada santykis.
DeLona

2013-01-08 13:00

Margarita - prašom! Labai labai smagu, kad duonelės taip gerai pavyko ir patiko :)
Margarita.

2013-01-07 19:54

I dar- tesla vis delto ruosiau duonkepeje, tik kepiau orkaiteje... Ir puikiai pavyko!!!
Margarita.

2013-01-07 19:46

Labai labai skani duona isejo!!! Aciu uz recepta!!!!
DeLona

2013-01-03 20:03

Margarita, laikas nurodytas kepant nedideles, keksiukų dydžio duoneles, kaip nuotraukoje.
Margarita.

2013-01-03 18:18

Gal galite pasakyti, ar laikas nuroditas kepti nedideles duoneles ar vieną didelį?
DeLona

2012-08-31 15:10

Egle, labai smagu! Skanaus :)
Egle

2012-08-31 10:28

Valio!! Viskas gavosi, minkštumelis:) Buvo senos mielės. Ačiū
DeLona

2012-08-30 06:36

Egle, nežinau, kokias mieles naudojote. Kepant su mūsų rekomenduojamomis, visada gaunasi gerai :)
Ar Jūsų naudotos mielės, įdėtos į šiltą vandenį, suputojo? Jei taip - tada su mielėm viskas tvarkoj, netiko kažkas kitas. O jei nesuputojo, tada tikrai nesuveikė mielės.
Egle

2012-08-30 04:55

Man neisejo. Ar tikrai sausas mieles reikia su vandeniu maisyti? Ant pakelio parasyta, kad su miltais. Gal cia kokios spec.mieles turi buti naudojamos?
DeLona

2012-01-13 08:49

Eksperimentai tęsiasi :))
Veronika

2012-01-12 21:55

skanu skanu ir vel gavosi labai skanu si kart net puresni duoniukai gavosi..jau gyre draugai ..:)))
Veronika

2012-01-12 17:18

laabai skanu..ir vel kepu..sikart idejau kreminio varskes surio su graikiniais riesutais..paziuresiu kas gausis :)))
DeLona

2012-01-08 21:42

Visiškai netikėtas skonis, tiesa? :)
Veronika

2012-01-07 11:57

Laaabai skanios bandukes gavosi! Super super su varske :)ash dar turejau siek tiek varskes surio su kmynais idejau i vidu..labai skanu :)
DeLona

2011-03-25 18:56

Kepant duoną duonkepėje, ruošiama tešla turi būti pakankamai kieta, kad susisuktų pagrandukas. O šiuo atveju tešla gaunasi labiau skysta, lipni. Tikėtina, kad kepant duonkepėje ji sukris. Todėl šią duonelę geriau kepti orkaitėje.
Simona

2011-03-25 17:20

Kazin ar galima sita duonyte kepti duonkepeje?