NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Cukrinis pyragas

Minkštas, purus, švelnus ir kreminis. Su traškia cukrine plutele, grietinėle paskanintu minkštimu. Tiesiog TOBULAS PYRAGAS!

 

 

 

Išeiga: iš nurodytos normos gaunasi 19x24cm dydžio pyragas.

 

Tešlai:
250g miltų
100g pieno
1,5 a.š. sausų mielių
2 kiaušiniai
1 a.š. cukraus
100g minkšto sviesto
mažas žiupsnelis druskos

Traškiai plutelei:
120g cukraus
50g sviesto
200ml grietinėlės

 - Į šiltą pieną suberti sausas mieles ir 1 a.š. cukraus, palikti 10 min., kol suputos.
 - Įmušti kiaušinius, sudėti sviestą, druską, permaišyti plakimo šluotele. Tada, pastoviai maišant, dalimis suberti persijotus miltus. Mielinė tešla gaunasi labai minkšta, tirštos grietinės konsistencijos. Pakildinti ją uždengus 1 val.
 - Kepimo formą vos vos patepti aliejumi (jei forma silikoninė - tepti nereikia) ir joje rankomis tolygiai paskirstyti tešlą. Pakildinti dar pusvalandį.
 - Tuo metu 50g sviesto sukapoti su 120g cukraus. Kad neištirptų sviesto ir cukraus trupiniai, indą pastatyti į šaldytuvą.
 - Po pusvalandžio pakilusią tešlą subadyti aliejuje pamirkyti pirštu. Ne tik subadyti, bet ir gerokai pasukioti pirštą tešloje, kad gautųsi didelės ir gilios skylės iki pat indo dugno.
 - Ant viršaus tolygiai suberti sviesto ir cukraus trupinius.
 - Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min. Po 25 - 30 min. ištraukti pyragą, visą paviršių gražiai aplaistyti grietinėle ir pašauti į orkaitę dar 6 - 9 minutėm. 

Skanaus!

Komentarai