NUOLAIDOS

 

 

Jeigu nepavyksta atlikti užsakymo,

skambinkite tel. 8 620 80240 

NAUJIENOS

Beliašai

Tešla:

250 ml pieno

50 g margarino

1 v.š. cukraus

1 a.š. druskos

1 kiaušinis

2,5 a.š. sausų mielių

apie 500 g miltų

 

Įdaras:

400 g faršo

1 svogūnas

prieskonių mišinio "Gyromix"

druskos, juodųjų pipirų

 

     Į šiltą pieną supilti išlydytą margariną, cukrų, druską, mieles, įmušti kiaušinį, viską išmaišyti. Sudėti pusę kiekio miltų. Minkyti pridedant miltus, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų (stengtis nepadauginti miltų, kitaip tešla bus kieta). Uždengti ir palikti šiltoje vietoje pakilti apie 1 val.

 

     Įdarui sumaišyti faršą su smulkintu svogūnu ir prieskoniais.

 

     Pakilusią tešlą lengvai perminkyti, padalinti į 30 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočioti į 0,3-0,5 cm storio paplotėlį. Būtų gerai, jei paplotėlio kraštai gautųsi šiek tiek plonesni už centrą (deja, dažniausiai gaunasi atvirkščiai, bet nieko baisaus :)). Kupiną arbatinį šaukštelį faršo plonu sluoksniu uždėti ant paplotėlio vidurio. Tešlos kraštus užlenkti ir sugnybti, paliekant skylę (1 nuotr.), lengvai suploti. Suformuotus beliašus palikti 20 min. pakilti (sulipdžius pakutinįjį beliašą, pirmąjį jau galima kepti). 

 

    Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kepamus pyragėlius bent iki pusės. Beliašus į keptuvę dėti skylute į apačią, kai apskrus, atsargiai apversti ir apkepti kitą pusę. Galima apvertus pro skylutę įpilti pusę šaukštelio aliejaus, kuriame kepa pyragėliai. Tada įdaras bus dar sultingesnis ir kvapnesnis.

 

     Skanaus!

 

 

Komentarai

virginija

2016-12-20 06:53

pasakiski isejo aciu jums mieloji DeLona
DELONA

2014-03-14 10:05

Virginija, ačiū už atsiliepimą, namie kepti beliašai tikrai nuostabūs! :)
vrginija

2014-03-13 12:25

nuostabus isejo,aciu...
DeLona

2013-01-24 09:26

Audrone, labai smagu, kad patiko! O su miltais - taip, reikia nepadauginti, tada gaunasi ypač skanūs :)
Audrone

2013-01-24 06:21

Na va, vakar prisikepiau, tai super. Laabai skanu. Tik miltu dejau 450 gr.
Audrone

2013-01-23 09:03

Wauuu, va čia tai receptas. Būtinai pabandysiu.
Aistė

2011-04-16 12:50

Ačiū už patarimus! Tešla jau kildinama prie gyvatuko :))
DeLona

2011-04-15 21:13

Aiste, šitie beliašai taip ir gaminasi: paprastai ir smagiai :) Bandykit drąsiai - negali nepavykti!

Tešlą kildinti galima įvairiai: prie šilto radiatoriaus, prie vonios gyvatuko, ant šildomų grindų (jei nėra mažų vaikų ar smalsių augintinių :)). Jei namie šalta, galima trumpam, keliom sekundėm įjungti orkaitę, ir jau išjungus pastatyti tešlą. Į išjungtą mikrobangę įdėti indą su tešla ir puodelį su verdančiu vandeniu. Arba tiesiog užminkyti tešlą ir pasimėgauti puodeliu arbatos, o dubenį su tešla pastatyti šalia kaistančio arbatinio - šilumos pakaks.
Aistė

2011-04-15 15:06

Labai išsamus ir aiškus receptas. Kai viskas taip aiškiai ir nuotaikingai parašyta, norisi pulti gaminti ir nebijoti, kad gali kas nepavykti! Rytoj išbandysiu šį receptą :) tik norėčiau paklausti, kur šiltai padėti tešlą? Kur jūs dedate?