NAUJIENOS

Pektinas 50g

KITA

Kaina:1.70EUR
 

Pektinas (E440) - tai natūralus augalinės kilmės tirštiklis, gaunamas iš įvairių vaisių ir daržovių. Pektinas naudojamas verdant uogienes, džemus, drebučius, gaminant saldainius, marmeladą, zefyrus, įdarus, desertus ir t.t.

 

Rekomenduojamas dozavimas: 0,1 - 1%.

 

Kilmės šalis: Vokietija

 

Naudojant pektiną uogienių virimui reikia žymiai mažiau cukraus, be to, nereikia ilgai virti.

 

Patarimai verdant uogienes arba džemus su pektinu:

 

1.   Dozavimas: 5-15 g kiekvienam vaisių arba uogų kilogramui.

 - Kuo daugiau naudojama cukraus ir mažiau skysčių, tuo mažiau reikia pektino.

 - Jei cukraus ir vaisių (uogų) santykis 0,5 kg: 1 kg, tai pektino reikia 4-5 g, o jei santykis 0,25 kg: 1 kg, tuomet pektino reikės 7-10 g.

 - Jei cukrus visai nenaudojamas, tuomet 1 kg vaisių (uogų) reikia 12-15 g pektino.

 

2.   Pektinas dedamas į verdančią masę. Prieš beriant, jį būtinai reikia sumaišyti su nedideliu kiekiu cukraus, kad pasiskirstytų tolygiai.

 

3.   Uogienes su pektinu reikia virti nuo 1 iki 5 min. ir ne daugiau! Verdant ilgiau nei 5 min. pektinas praranda savo tirštinančias savybes. Be to, trumpiau verdamos uogienės gražiau atrodo ir išsaugo daugiau vitaminų!

 

4.   Nedidelis rūgšties kiekis pagerina pektino tirštėjimą. Todėl jei uogos ar vaisiai labai saldūs, reikėtų pridėti šaukštą citrinos sulčių.